Tęczowe tosty, kawa z węglem – niedługo wylądują na Twoim Insta!

Instagram to miejsce, gdzie znajdziemy wszystko. Od głupich zdjęć, które nie mają żadnego twórczego znaczenia po przepiękne, artystyczne obrazy. Postanowiliśmy się przyjrzeć panującym trendom kulinarnym. Sami jesteśmy zaskoczenie trendami. Przeczytajcie sami.

Instagram to miejsce, gdzie znajdziemy wszystko. Od głupich zdjęć, które nie mają żadnego twórczego znaczenia po przepiękne, artystyczne obrazy. Postanowiliśmy się przyjrzeć panującym trendom kulinarnym. Sami jesteśmy zaskoczenie trendami. Przeczytajcie sami.

#Mermaidtoast – tosty z powiewem… syrenki

Tak piękne, że szkoda je zjeść! W czym tkwi ich piękno? W odpowiednio rozprowadzonej masie, stworzonej na podstawie mleka kokosowego i odpowiednich barwników. A skąd się wziął na nie pomysł? Wszystko za sprawą Adeline Waugh, która jest zawodową stylistką kulinarną i fotografką. Oczywiście wszystko w 100% eko – oparte na zielonej chlorelli, spirulinie i wegańskim serku migdałowym.


#Charcoallatte – kawa z węglem aktywowanym

Kawa to jeden z najchętniej pitych napoi na świecie. A co powiecie na jego podrasowaną wersję? Podobno świetnie oczyszcza. Ale czy ktoś już wspominał jak pięknie wygląda?


Woda kaktusowa

Zapomnij o wodzie kokosowej. Jest passé. W tym roku stawiamy na wodę z kaktusa. Orzeźwia, nawadnia i świetnie smakuje. Czego chcieć więcej?


#Rainbowtoasts – Tęczowe tosty

Pochodzą z Hong Kongu, z baru Kala Toast. Jeśli chciałbyś zjeść oryginalne tęczowe tosty, będziesz musiał tam wydać około 25 zł za sztukę. W czym tkwi ich sekret? Każdy kolor to inny ser. Odpowiednio barwiony, a czasami także ma specjalny smak. I tak spotkamy sery o smaku lawendowym, pomidorowym czy bazyliowym.