Plaza Athénée – paryska uczta zmysłów i smaku

Paryska restauracja Plaza Athénée to miejsce wyjątkowe na mapie Paryża. Przyciąga nie tylko swoimi daniami, ale również eklektycznym wystrojem. 


Przekraczając progi restauracji Alaina Ducasse’a, możemy być pewni niezapomnianych przeżyć kulinarnych. To prawdziwa haute cusine. Nie na darmo znajduje się w słynnym Przewodniku Michelin z oceną o którą zabijają się restauracje. Trzy gwiazdki, najwyższy standard jaki tylko może być. Wszystkie dania są naturalne. Są połączeniem trzech „dziedzin”. Ryby, warzywa i czyste zboża.

Dopełnieniem jest wystrój wnętrza sali restauracyjnej, która niedawno przeszła całkowity remont. Teraz możemy zacząć wygodnie w chromowanych fotelach czy wygodnych, wręcz umożliwiających zatopienie się w nich kanapach-muszlach. Wszystko z dużą ilością naturalnego drewna i przepięknych kryształowych żyrandoli. Czy może być coś wspanialszego? Niezapomniane będą też doznania przy płaceniu rachunku.

Koszt pełnej kolacji dla jednej osoby to około 1540 złotych. Cena „taste menu” to rząd 1200 złotych, a codzienny lunch to wydatek 900 złotych. Pamiętaj o napiwku.